Viimased postitused

Niisutav kookoseõli ja meemask juustele

Kirjutatud teisipäev, märts 10, 2015

Traditsioonilised shampoonid sisaldavad üldiselt silikooni, mis muudab juukse kiudu, muutes selle läikivaks.

Shampoonid sisaldavad ka muid läikeelemente, mis annavad juustele kauni läike. Siiski kahjustavad just sellised tehislikud läikeelemendid juukseid sedavõrd, et tulemuseks on tegelikult kuivad või vastupidi ülirasused, katkevad, hargnevad või ükshetk tuhmina näivad juuksed, mida ei aita taastada just seesama läiget lubav shampoon.

Mida siis teha? Esiteks võid sa teha kord nädalas või kahe nädala tagant juustele toitvat maski. Selleks maskiks oleks seekord kookosõli ja mee mask, kus kookosõli aitab juustel kiiremini paraneda ja kasvada tervematena seestpoolt ning mesi meelitab ligi niiskust väljastpoolt.

Kookoseõli kaitseb juukseid ja annab neile kauni tiheda ilme. Õli parandab juukseid seestpoolt ning säilitab nende sisemise niiskuse ning just sel viisil hoiab see juukseid niisutatud, siidiste ja läikivatena. Ka aitab kookoseõli vabaneda peanahal olevast kõõmast.

Mesi toitab juukseid, on loomulik niisutaja ja sellel on võime meelitada niiskust väljastpoolt ja hoiab nii juukseid tervetena. Mesi aitab ka siluda juuste soomuskihti, mis muudab juuksed siledaks ja pehmeks. Mesi on ka antibakteriaalse toimega ja aitab puhastada ka ärritunud nahka.

VAJA LÄHEB:
- 2-3 spl kookoseõli
- 1 spl mett
- 5 tilka eeterlikku õli (soovi korral. Ise olen lisanud kas piparmündi või teepuu õli)

Soovitatav: kõikidele juustetüüpidele
Kasutus: korra nädalas või kord kahe nädala tagant
Valmistusaeg: u. 3 min.
Töövahendid: kauss/pott, milles õli ja mett soojendada
Kogus: 1 kasutuskord

KASUTAMISNÕUANDED:
Väikeses kausis sega omavahel kookoseõli ja mesi. Kui kasutad retseptis eeterlikku õli, on segu tarvis kindlasti soojendada, muidu ained ei segune hästi omavahel. Soojenda kookosõli ja mesi temperatuurini, kus kookosõli on vedeldunud ja mesi on sulanud. Võta kauss pliidilt ja lisa sinna 5 tilka eeterlikku õli.

Minimaalselt hoida maksi peas 30minutit (näiteks kui on saunavõimalus). Kõige parema tulemuse saab kui segu hoida peas üle öö ja hommikul maha pesta. Mahaloputamiseks kasuta nii kuuma vett, kui peanahk kannatab, sest tegu on õlidega, mis tõrksalt juustest välja tulevad. Kindlasti tuleb juukseid pesta vähemalt 2 korda shampooniga.

Idee teostuseks leitud HINGEPEEGLIST



Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari