Viimased postitused

Pärnu Hansapäevad - silmajäänud tootjad ja tegijad

Kirjutatud teisipäev, juuni 30, 2015

26., 27., ja 28. juunil toimusid Pärnus Vallikäärus ja selle ümbruses Pärnu Hansapäevad 2015. Kel oli võimalust Hansaturul käia, see nägi ka tootjaid, müüjaid ja esindajad oma silmaga.  Nii ka mina. Laupäev ja pühapäev kulusid hansaturul silmitsedes, suheldes ja päevad lipsasid kiirelt õhtusse.

Mida ma huvitavat nägin ja mida head kuulsin 
ning kellega ma kohtusin?




Ene ja Kunnari lugu.

Ene oli päikesepaistelistel laadapäevadel oma pisikese, ent huvilistest alati ümbritsetud lauakese taga alati nii särav ja naerusuine, et mind kohe kutsus vaatama, milliseid naturaalseid ja põnevaid tooteid pakutakse.

Selgus, et Enekun OÜ on Raplamaa tootjaettevõte, kes pakub looduslikust toorainest kehaõlisid-koorijaid, salve ja kreeme. Tooted on valminud käsitööna ja ei sisalda kemikaale. 
ENEKUNi tootevalikus on kolme eri toimelisuse astmega salvi. 

Toimelt kõige mahedam on:
"salv kehale ja kätele männi, mee ja taruvaiguga", mis ravib valutavaid liigeseid, lihaspingeid, köha ja bronhiiti ning aitab nahka parandada lõhenenud kätel ja jalgadel. 

Toimelt järgmine on:
"salv huultele ja näole kuuse, kõrvitsa ja meega", mis aitab hoida nahka niisutatu ja hoituna.

Kolmandana, toimelt kõige kangem on:
"tugev salv kehale männi, ürtide, mee ja taruvaiguga", mis aitab lisaks ka veenilaiendite ja veenipõletike korral, nahaprobleemide ja psoriaasi leevendamiseks, soolatüügaste, sammaspoolikute, koeranaelte ja konnasilmade ravil.

Salvid on valmistatud vanaemade retseptide järgi esivanemate tarkusi järgides. 

Ene räägib ka endast lisaks: "Nii kaugele, kui  ennast mäletan, meeldis mulle maal vanaema juures  mängida loomaarsti, loomadele kõiksugu omatehtud rohu-pori salve peale määrida ja mängult lehmi lüpsta.

Kooli vaheaegadel olin alati maal, teenisin taskuraha, andes puhkepäevi karjabrigadirile. Peale keskkooli lõpetamist tulin kohe taas maale vanaema juurde, töötasin siin aasta zootehnikuna ja vet velskrina, siis astusin EPAsse, kus õppisin alguses veterinaariat, lõpetasin kooli zooinsenerina. Kodukohas selgus aga, et mind oli vastavatud kooli keemiaõpetajaks hoopis rohkem tarvis kui lagunevasse majandisse. Nii sai minust alguses keemiaõpetaja, siis raamatupidaja koolis. Täiendasin ennast Tallinna Majanduskoolis ja Tallinna Ülikoolis, arenesin  edasi. Mingil ajal selgus, et olen saanud sinasõbraks arvutiga, minust sai lisaks IT-juht ja arvutiõpetaja.

Veidi rohkem kui aasta tagasi tundsin tõmmet tagasi juurte juurde ja leidsingi ennast sealt, kus alustasin – erinevaid salve kokku segamas, seekord küll mitte mängusalve ja mitte ka loomadele.

Mul oli unistus, et peres oleks palju lapsi ja laudas palju loomi, need mõlemad olen tänaseks saanud – meie kambritesse Lõpemetsa külas Polgu talus (minu esivanemate talu) sündis 5 tütart,  kes nüüd juba suured ja pesast välja lennanud. Praegu lastelasteks meil  4 poissi ja 1 tüdruk. Ja meie laudas oli 6 lehma, 2 emist + põrsad kevadel  ja sügisel, hobune lastele ratsutamiseks, lambad, kanad-kuked, haned, ....

Praegu on nostalgia seda meenutada ja õnneks ei mäletagi, kui  väga rasket tööd on aga saadud teha, nii meie ise kui ka lapsed.

Salvi tegemise mõttevilksatus käis esimest korda läbi pea eelmise aasta sügisel, kui nägin kaupluses lihaletis ploomirasva müügil. Peas tekkis küsimus  - mida sellest teha saaks?? Selle tunde kohta öeldakse kujundlikult, et „saatus puudutas mind oma tiivaga“  Kaupluses jalutades ei süttinud „pirn“ minu peas põlema. Mitte midagi mõtlemata lihtsalt vaatasin letis kaupa ja kõndisin edasi. Sellistel puhkudel  teeb mõte kuskile päris sügavale oma pesa ja elab seal oma elu .... Kui koju jõudsin, oli otsus olemas ja alustasin ettevalmistustöödega esimese salvi tegemiseks ..... nii lihtne see oligi :)

Looduslähedane mõtteviis on mul lapsest saadik olnud, mitte hävitada ja rikkuda tahtlikult midagi looduses,  mitte reostada, prahti maha pilduda, aidata tigusid ja putukaid üle tee... kõik see tundus olevat õige ja vajalik.

Olen püüdnud leida märke ja saada kinnitust, et olen õigel teel ja ajan vajalikku asja. Tahtsin nii väga Polgu vana taluhoone üles ehitada, kuid see tundus nii mõttetu ja ebapraktiline, sest ma ei suutnud leida hoonele funktsiooni.  Lihtsalt ilusate mälestuste pärast ei ole võimalik teha nii suuri investeeringuid, pealegi 30 m kaugusel ehitasime 30 aastat tagasi 2-korruselise elamu.

Rääkisin tihti esivanemate talu varemetes nendega,  rääkisin oma plaanidest, palusin abi. Tundus, et nad ei kuule mind. Ent eelmise aasta maikuus, kus alustava ettevõtte koolitusel osalesin, mõtlesin välju lõpuks põhjuse, miks  ehitada üles vana armas maja – tekkis mõte rajada Polgu talu Apiteraapia- ja Koolituskeskus. Nii saan panna maja elama uut elu, mesila mul on ja haridus ka. Ja see maja saab olema ka kohaks, kus hakkavad minu salvid ja muud tooted valmima, kus tegelen loodusteraapiaga, aitan inimesi nende hädades, kus hakkavad toimuma koolitused ja kus mina saan kõiki omandatud ameteid rakendada. Astusin ka õppima eesti pärimusmeditsiini.
Kõigi nende otsuste tulemusena hakkasid tulema erinevad ideed ja retseptid, leiutasin uusi meetodeid toodete tegemiseks ja valmis minu tootesari „Kehale Pai!

Ammutan inspiratsiooni  oma koduõue igast nurgast, tihti tuleb ühele või teisele tootele tellimus mõnelt sõbralt, samas tunnen esivanemate toetust oma ettevõtmistes. See on järjest enam tuntav ja tajutav, kuidas minu ees rullub lahti justkui punane vaip ja öeldakse: „Jah, Ene, tee seda, see on õige ja vajalik, meie toetame Sind!Ja mis kõige tähtsam -  ma naudin seda mida teen. Ma naudin seda, kui salvid rahustavad  kellegi lihaspinge, võtavad ära liigesevalu, parandavad nahaprobleeme. Ja ma tean üpris kindlalt, et loomise käigus olen leidnud oma väe. Ei oska isegi öelda, on see vägi  minu käte, hinge või  territooriumiga seotud,  tähtis on, et see toimib :) " 

Eesmärke on Ene tegevusel mitu:
  • leida tervistav jõud loodusest ja aidata sellega  abivajajaid 
  • anda edasi sõnum, et kõike ei pea ostma aptegist, tuleb vaid silmad-kõrvad-nina avatud hoida ja leida sobiv ravim aiast või metsast  
  • kasvatada inimestes looduslahedast mõtteviisi ja kahandada õpitud abitust
  • areneda ise loodusravi vallas edasi, kohtude huvitavate ja inspireerivate inimestega

Praegu teeb Ene 5 sorti kehaõlisid-koorijaid ja kolme sorti salve. Ilmselt tuleb juurde sortimente nii koorijaid kui salve. Hiljuti valmistas Ene sääse- ja puugipeletaja, mõttetasandil on juukseid tihendav nõgese-takja õli või mask.

Ene loodusest inspireeritud tooted on müügil Rapla kauplusesVäärt Raplamaa toode“ ja Konsumi peal ökopoes.  

Ühendust saab võtta nii e-kirja kui mobiili teel, Ene saadab ka Omniva- või Smartpostiga tooted tellijatele või viib ise kohale, kui võimalik.  

Kõige lähem ostuvõimalus on Rapla Kihelkonnapäevadel, kus Ene teeb ka kehaõlide-koorijate töötoa. Siis prooviks minna Haukka laadale, edasipidi vaadatakse.

Kontakti Ene Lauriga saab järgmiselt:

Aadress: Polgu Apitalu, Lõpemetsa küla, Raplamaa
E-post: ene.laur@neti.ee
Telefon: 526 5517

Järgmiseks põnevaks tooteks, mida ENEKUN pakub, on kehaõli-koorijad. Ene on väga põnevad retseptid ise kokku pannud ja tulemuseks on kohati üsna eksootilised tulemused.

"Kehale pai - kehaõlide-koorijatega!" Himaalaja sool, savi ja mesi toidavad nahka mineraalidega, suhkur ergutab vereringet ja taimed annavad sulle oma väe!
Vereurmarohu salv on kooslus mesilasvahast ja vereurmarohuõlist.
Mesilasvaha sisaldab looduslikke niisutavaid aineid, mis aitavad suurendada naha loomulikku niiskustaset. 

Mesilasvahal on palju positiivseid tunnuseid, näiteks:
- parandab ja pehmendab nahka
- antiseptik
- sisaldab A-vitamiini, mida on vaja rakkude normaalseks arenguks.

Vereurmarohu salvi kasutatakse välispidiselt, aidates ära hoida seenhaiguseid, soolatüükaid, konnasilmi. 
 Edu teile Ene ja Kunnar teie tegemistes!



Laadal põnevat uudistades jäi mulle silma väga põnevaid tooteid pakkuvad Tsuburka mahetalu peremees ja perenaine.  

Tsuburka talu mesinikud Ireene ja Villu Mahlak on kui kehastunud jõuluvana ja -memm. 

Villu ja Ireene on mesinikud olnud 1960ndatest aastatest alates. Algselt tegeles mesindusega Ireene ja kui Ireene kohtus ja abiellus Villuga, hakati mesindusega tegelema koos.

Teha aga midagi põnevamat sündis justkui iseenesest. Tegevust arendama ja tooteid välja mõtlema inspireerib mesinikke teiste poolne tunnustus. Oluline on sealjuures ka, et saab tegeleda sellega, mis endale suuresti rõõmu valmistab. Seega sai välja mõeldud toode Vahari salv, mis on müügiks olnud juba 15 aastat. Inimesed ikka leiavad Ireene ja Villu laatadelt üles, kiidavad toodet ja püsikliendid täiendavad oma oste taaskord imesalvi Vahariga. 
Mesi, mida kasutatakse näiteks Vahari salvis, on Eestis tunnustatud ja kontrollitud ökotoode.

Laadal oli võimalik tutvuda põnevate toodetega nagu mesilaslangetis ja Vahari salv, mida ostjad hoolega vaatasid ja millest Villu rääkis täie usinusega. See aasta plaanitakse veel osaleda Mardilaadal, Seto Kuningriigi Päevadel ja Hauka laadal.

Kodulehel olevad kurgurohi ja vahakoi tinktuui olemasolu sõltub mesilastest, seega hetkel neid ei olnud ka laadal esindatud. Põnevate toodetega on võimalik tutvuda mesinike kodulehel. 

Kontaktid:
Villu ja Ireene Mahlak 
Telefon: 514 1946 

Mesinikud toodavad põnevat toodet VAHAR. See on salvi taoline kollakat tooni toode, mis on valmistatud taruvaigu, mesilasvaha ja õietolmu baasil. Registreeritud Tervisekaitse Inspektsioonis näo ja käte hooldamise vahendina. Ei sisalda säilitusaineid ega kemikaale.

Sobib:
- Nii öise kui päevase kreemina (proovisin - tõesti muudab naha hetkega pehmeks)
- Põletushaavadele, päikesepõletuse ja põletusvillide raviks
- Päevitamiseelseks kreemitamiseks
- Putukahammustuste kiheluse ja punetuse kaotamiseks
- Kannalõhede, sarvestunud ja pragunenud naha pehmendamiseks
- Marraskil naha parandamiseks
- Hügieenilise huulepulga asendajaks (proovisin ka huultel, muutis huuled samuti mesiselt niisutatuks)
- Ohatise raviks
- Odraiva raviks
- Imikute naha hooldamiseks
- Psoriaasi nähtude leevendamiseks
- Kõõma eemaldamiseks
- Omab nohuvastast toimet
- Naha külmakahjustuste raviks


Mina nägin seda toodet veel lisaks Hansapäevadele ka Pärnu taluturul. Seega - kel Pärnus asjatamist, võimalik seda leida sealt! :) 


Lisaks Vahar salvile pakuvad mesinikud ka langetist. Mesilaslangetis on mesilastest valmistatud piiritustõmmis.
Mesilaslangetist kasutatakse järgmiste haiguste puhul:

1) südamehaigused (stenokardia, südameskleroos, müokardi infarkt);
2) veresoonkonna haigused (veenilaiendid, artriit, tromboosi oht);
3) neeruhaigused (nefriit, neerukivid);
4) eesnäärmehaigused (adenoom, prostatiit);
5) endokriinsed e sisenõristusnäärmete haigused (kilpnäärme, neerupealiste ja suguelundite häired);
6) mädased protsessid (mastiit, furunkuloos) ja põletikud;
7) närvihaigused (epilepsia, asteenia, krambid);
8) vererõhuhaigused (hüpertoonia) ja asteenia
9) naha-, lihase-, liigese- ja hambahaigused
10) parandab mälu, kuulmist ja nägemist
11) suurendab füüsilist ja vaimset töövõimet
12) pidurdab vananemis
13) surub alla vähkkasvajaid.

Kasutamine: 20 tilka 1/2klaasile veele 1 x päevas söögikordade vahel. 

Aitäh vahvale Villule ja Ireenele! Edu teile teie tegemistes!


Looduse Pärl OÜ on loodud 2010. aastal sooviga pakkuda looduslikke kehahooldusvahendeid. 

Looduse Pärli eestvedaja ja omaniku Marju Kullik'i poolt sai idee alustada Looduse Pärliga tulenes tema enda nahavajadustest, kus tundlikule ja kuivale nahale ei suutnud ta kaubandusest leida sobilikke tooteid. Ühel hetkel pelgalt mõttest, erinevate toodete uurimistest küpses idee ja esimesed tooted olid seebid. 

Tänaseks on tootevalikus kaheksa erinevat sorti seepi. Lisaks veel eraldi meestele väljatöötatud raseerimisseep. Seepides kasutatakse ainult looduslikke tooraineid, erinedes üksteisest koostisainete poolest. On seebid väga tundlikule nahale ja ka rasusele nahale. 

Looduse Pärli valikust leiab ka külmpress baasõlid ja sobivad kasutada kogu keha hoolduseks. Väga põnev toode Looduse Pärlil on astelpaju kehaõli, mis on valmistatud kookoseõli, viinamarjaseemneõli ja astelpaju õli baasil, olles sobilik kõikidele nahatüüpidele, olles täiustatud ka mandariini ja geraaniumi eeterlike õlidega. 

Sinna juurde sobitub tegelikult Looduse Pärli kogu astelpaju sari, kuhu kuuluvad kehaõli,  vitamiiniseerum, seep ja huulepalsam.
Looduse Pärl pakub põnevaid tooteid kogu kehale. Üheks leiuks, mis silma jäi, oli küünehooldusõli, mis taaselustab ja taastab nõrku küüsi ning soodustab küüntekasvu.
Looduse Pärli põnevateks toodeteks avastasin ka suhkru kehakoorijad, mida on neli: shokolaadi-piparmündi kehakoorija, mandariini kehakoorija, greibi kehakoorija ja maasika kehakoorija. Huvitav nüanss on see, et kõik koorijad sisaldavad ainult suhkrut, olles inimese kehale õrnem kui seda on sool, sest sool kipub nahka pigem kuivatama. 
Huulepalsamid. See sõna juba kõlab nii rahustavalt. Mmm...
Valikus on neli palsamit:
Minu lemmikuteks kujunesid kindlasti kehavõid. Vahustatud imeliste lõhnade ja välimusega kehavõid pakuksid igale naisele luksuslikku hoolitsust. Loomulikult ei ole kehavõides sünteetilisi värv-, lõhna- ega ka säilitusaineid.
 Minu eriline lemmik? Monoivõi. Juba see lõhn.... hõrgu ja maheda orhidee aroomiga. 
Üks toode, mis silma jäi oli toitev ja trimmis vetika näomask. Koostises on õrnalt puhastav roosa savi ja pehmendav piimapulber. Seega peaks mask olema ühel ajal nii puhastav, pinguldav kui ka niisutav. Hea kooslus koostisainete valikul!

Marju ise sõnab järgmist:
Looduse Pärl on välja kasvanud minu hobist ja täna võib öelda, et tegemist on pereettevõttega. Minu korraldada on tootearendus ja tootmine, abikaasa Toomas korraldab tooraine tarned ja hoolitseb selle eest, et tooted õigeaegselt klientideni jõuaksid, ei saa mainimata jätta, et on ka väga hea müügimees.
Kiiretel aegadel aitab meid meie poeg Harles, abistab meid tootmises ja ei pelga ka müügitööd. Turundusjuhi ametis on samuti inimene pereringist, minu venna naine Kristiana.
Retsepte koostades lähtun mitmest aspektist-  pärimusmeditsiinist, aroomiteraapiast, toimeainetest jne. Olulisel kohal on Eesti tooraine, soovime seda kasutada nii palju kui loodusel meile pakkuda on.
Eesmärk on pakkuda inimestele puhast looduslikku kosmeetikat, säästes seeläbi loodust ja luua puhtamat keskkonda.
Uute toodete loomiseks annavad inspiratsiooni tihtipeale meie kliendid.
Looduse Pärlil on edasimüüjaid üle Eesti, pea 30 kauplust. Osaleme aktiivselt suurematel laatadel ja messidel. Järgmisena on meil plaanis Tartu Hansalaat, mis toimub 11.-12- juuli. Augustis oleme kindlasti ka Haapsalus Valge Daami käsitöölaadal ja novembrisse jääb Mardilaat, mida kutsutakse Eesti Käsitöö Laulupeoks.

Mulle meeldib öelda, et Looduse Pärl on pärlid puhtast loodusest!


Mul on hea meel, et Marju võimaldas tutvuda mul Looduse Pärli ülimalt õrnade, puhaste, looduslike ja hästi valmistatud toodetega. 

Looduse Pärl on eesti ettevõtmine, mille eesotsas on Marju Kullik. 

Looduse Pärlile saab kirjutada: info@looduseparl.ee
ja ka helistada: 528 3313
Kodulehel saab uudistada tooteid ka e-poest ja sooritada sealt ka mugavalt ost:
http://www.looduseparl.ee/
Looduse Pärli sõbraleht Facebookis asub SIIN.

Edu Marjule Looduse Pärli hoidmisel! :)

Viimaseks sooviksin teiega jagada ühte põnevat lugu seebimeistrilt Jaan Viita, kelle koostööl koos kogu oma perega on loodud ettevõtmine - Muisto seebid.

Eviteh. Kaubamärk: Muisto. Vana aja seebid.

Jaani ämm, Virve Eviste alustas seepidega 2001. aasta lõpus. Algse retsepti sai ta oma emalt. Seda retsepti sai edasi arendatud lisades sinna eeterlikke õlisid ja ürte. Seebi põhiretsept on siiani sama. 

Esimest korda müüdi seepe 2002. aastal Tallinna Keskaja päevadel. Oma osa seepide valmistamise alguses, oli ka Tallinna Keskaja Päevade korraldajal, Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö liidu rahval, kes õhutas seepe valmistama. Toona keegi veel midagi sellist ei teinud ega pakkunud. 2003. aastal saime Tallinna Keskaja päevadel tunnustuse osaliseks kui seebid tunnistati parimaks keskaegses stiiliks tooteks. 

Esimestel aastatel toimus kogu tegevus FIE Virve Eviste nime all. Tema üksinda alustas seepide valmistamist tegeles tootmisega ja vedas kogu seepidega seonduvat kuni 2009. aastani. Müük toimus kolmel-neljal Tallinnas toimuval laadal ja mõnedes käsitöö kauplustes. 2009. aastal sai asutatud ettevõte OÜ Eviteh ja loodud kaubamärk Muisto. Üheskoos jõudsime juba pea kõikidele suurematele laatadele. Samuti on lisandunud kauplusi, kellele oma kaupu pakume.

Kuni eelmise aastani valmisid seebid Märjamaal. Praeguseks on tootmine kolinud Lääne-Virumaale, Lahemaa rahvusparki.

Idee on valmistada tradistsioonilise retsepti põhjal searasvast seepe nii nagu neid juba vanaemade aegu valmistati, lisades juurde ürte ja eeterlikke õlisid.  Kuna tegevuse algus oli seotud Tallinna Keskaja Päevadega, siis oleme siiani otsinud retseptide koostamisel inspiratsiooni ajaloost. Me ei kasuta kunagi juba valmis tehtud eeterlike õlide segusid. Püüame ise leida sobivaid kombinatsioone otsides infot ajaloos levinud legendidest ja uskumustest. Samuti kasutame ürte, mis on ajalooliselt olnud inimestele olulised ja millega on seotud palju legende ja uskumusi. 

Päris huvitav on leida paralleele ajalooliste uskumuste ja legendide ning tänapäevaste kosmeetikute poolt räägituga. Tore on avastada, et vahel on sõnastus ja terminoloogia erinev, kuid sisu ja ürdi kasutamise eesmärk sama. 

Teine põhimõte on, et püüame hoida retsepte võimalikult lihtsatena – hea kui komponendid saab üles loetud ühe käe sõrmedel.

Toodete väljanägemine on üsna sama mis alguses sai tehtud – eks aja jooksul on üht-teist lisandunud ja väljanägemine muutunud veidi rafineeritumaks, kuid oleme püüdnud hoida algusest peale omale omast rustikaalset ja veidi erinevat väljanägemist.

Kaubamärk ongi tuletatud sõnast muistne, muiste. Loodan et see annab edasi seda, et tegemist on eelkõige traditsioonilise Eesti seebiga. Kaubamärgi valikul tehti hoolikas valik, kus lõpuks jäi koos mitmete variantidega sõelale Muisto, mis meenutab eestikeelset sõna “muiste”, soome keeles sõnas tähendab “muisto” mälestust.

Püüame pakkuda inimestele seepe, mis on oma olemuselt lihtsad ja looduslikud, jätavad peale pesemist hea enesetunde ja ei kuivata nahka. 

Toon ka blogikirjutajana siia juurde kohe oma kommentaari, et tõesti, nahk on veel ka järgmisel päeval mõnusalt niisutatud ja pesemiskogemusele annavad Muisto seebid lihtsalt niii mõnusa tunde!!!

Muisto seepe saavad osta kõik, kes pole pühendunud taimetoitlased ja kellel pole allergiat mingi konkreetse komponendi suhtes (nt. saialille õites sisaldub ja ka õietolmu mille suhtes võib kellelgi allergia olla, jne).

Meie tooted on müügil parimates Tallinna vanalinna käsitöö poodides. Seda eelkõige selle pärast, et kuna meie toote puhul on tegemist traditsioonilise eesti seebiga, siis pakub see huvi ka meie külalistele. Ökopoodidesse me väga tungivalt pakkunud ei ole. Me ei ole oma toodangut defineerinud päris ökotootena. Searasv, mida kasutame ei ole ise-enesest ökotoode. Me küll ei lisa seebile ise ühtegi värvainet (värvid saavutame ainult tänu ürtidele), ega essentsi (aroomiõli) ega muud kunstlikku, kuid searasv ise ei ole ökotoode. Kui keegi eestis suudab pakkuda ka öko-searasva siis kindlasti oleksime sellest huvitatud. Meie seepides on ainult searasv, seebikivi, ürdid ja eeterlikud õlid. Praegu on katsetamise järgus metssea rasvast seebi valmistamine. Esimesed proovid on tehtud ja toote arendamine veel käib. Paraku, tõenäoliselt ei kvalifitseeru ka metsaannid ökotooteks.

Meil on aja jooksul tekkinud püsikliendid kes teavad juba ise täpselt mida tahavad ja tellivad e-maili teel. Tellimused saadame pakiautomaati. Paraku ei ole meil seni veel interneti kodulehekülge, veebipoodi ega ole meid Facebookis. Küll aga leiab Muisto seepe paljudelt käsitöölaatadelt. 

Käesoleval aastal oleme kindlasti esindatud järgmistel üritustel: Väike käsitööturg Viljandi Pärimusmuusika Festivali ajal, Pärnu Gildipäevad, Viru Folk, Küüslaugufestival Ülenurmel, Hämeenlinna Keskiaikamarkkinat.

Põnevad tooted on näha alljärgnevalt:
Pakkumises on meistrite poolt seebivalikus järgmised seebid: 
1) rosmariiniseep
2) lavendliseep
3) saialille ja lavendliga seep
4) hanerasva ja tüümianiga seep
5) iisopi ja basiilikuga seep
6) salvei, kaneeli, mürri ja roosiga seep
7) tõrvaseep
8) metssea rasva seep kadaka ja nuluga
9) sandel piparmündiga
10) kaneel, sandel ja salvei (triibulised), 
11) kitsepiimaseep vanillaga
12) mirdiseep
13) aedliivatee hanerasvaseep
14) liivaseep
15) soolaseep teepuuõliga 
16) ja viimaseks: südameseep saialille ja kadakalõhnalise õiega (viimane ka alloleval pildil).
Põnev leid oli seep-nuustikud. Selline vilditud seep on praktiline, loodus- ja nahasõbralik ja lisaks kõigele ka huvitava väljanägemisega. Vilt ümber pesuseebi toimib nagu nuustik. Veega kokkupuutel ja õrnalt hõõrudes hakkab vilt seebist vahutama. Kuna seep on vilditud vildi sisse, siis saab seebi lõpuni ära kasutada. Vildiseepitel on kasutatud Raasiku lambavilla heiet.


Meistrite seebikoda!
Suured tänud Muisto seepide peremehele 
ja 
edu teie perele edaspidistes tegevustes!



Hansapäevad ongi just see üritus, kus vanad oskused ja tavad ning vaimuvara üheskoos võimaldavad luua midagi just nii erilist, mis annab inimesele tunde, et ta on tagasi selles ajas, kus ei teatud, mis on kemikaalid, sünteetilised koostisosad ja kus au sees oli käsitöö.

Tänan lugemast!

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

2 kommentaari

  1. Looduslikud maitsetaimed võivad ravida epilepsiat, mul oli epilepsia juba üle 14 aasta, olen veetnud palju raha, et saada haiglast ravimeid, et hoida mind tervena, ma läksin paljude haiglate raviks, kuid ei olnud lahendust, ühel päeval olin kontoris läbimas internet, kui ma nägin postitust dr. Itua taimsete ravimite kohta, kuidas ravida Kansas'i naist, kes kannatas HIVi ja ta on loetletud haiguste loendina. saatke talle e-kiri. Ta rääkis mulle, mida ma pean tegema, ja andma mulle ka juhised, mida ma korralikult järgisin. Enne kui ma teadsin, mis toimub kahe nädala pärast Minu üllatuseks pärast seda, kui dr. Itua mulle kannatlikult läks, oli minu epilepsia ravi, ma tahan öelda suur tänu dr Ituale, kes on saatnud oma rahvale tema loomulik meditsiin ma palvetan, et Jumal õnnistaks teid hea töö eest, mida te teete. Kõigile, kes veel selle haiguse all kannatavad, võite temaga ühendust võtta ka oma e-posti aadressil: ;; drituaherbalcenter@gmail.com või Whatsapp Number .. + 248149277976 nagu nad ütlevad, et tema taimne ravim on ainus püsiv lahendus arestimisele. Parim ... Herpesviirus, HIV / AIDS, A / B hepatiit, vöötohatis, külma valuga, epilepsia, tüükad, luupus, diabeet, mehed / naine viljatus, arestimine, vähi kõik.

    VastaKustuta
  2. Tahan kiiresti ihaldada teie järeleandlikkust ja juhtida teie tähelepanu Lääne-Aafrikast pärit dr Jamesile kutsutud võimsa ravimtaimede arstile, kes suutis kõigest 21 päevase kontakti jooksul 15 aastat HIV-st välja ravida, kuna ARV-de tarbimine ei toimi, kuid sain selle paksuke, surfasin Internetis HIV-i ravimtaimede alternatiivide uurimisel, kohtasin proua Stephanie Browni, Lori Hirsti, Trisha Nelsonit ja Richmond Kellyt ning teisi nende tunnustuse ja tunnistuste kohta selle kohta, kuidas dr James neid ravis, Vähk, HIV / AIDS, Alzheimeri tõbi ja B-hepatiit koos taimsete ravimitega. Kõhklemata tekkis mul huvi ja võtsin ühendust sama dr Jamesiga tema e-posti aadressil (drjamesherbalmix@gmail.com), rääkisin talle oma HIV-ist ja oma andmetest, ta ütles mulle, et ärge kartke, et ta mind ravib, ja ta andis mulle ka garantii, palus mul maksta esemete eest, mida ma tegin. 2 päeva jooksul, kui ta saatis oma ravimtaimede segu ravimit SPEED POST COURIER SERVICE kaudu, mis toimetati minu postkontorisse 4 tööpäeva jooksul. Hindasin tema ausust. Kasutasin tema taimset jooki 21 päeva nii, nagu ta seda määras, uskuge mind, kuigi ma sain HIV-i terveks, kui nad kõik ütlesid, et HIV ei saanud püsivat ravi. HIV / AIDS-i saab ravida, kui taimset ravimit kasutab õiges vahekorras hea ravimtaimearst nagu ravimtaimest andekas mees James. Mul on vähe sõnu, et teda tänada, ja olen kasutanud seda vahendit, et temast kogu maailmale rääkida. Tema tõeliselt hämmastav ja lahke, aidates kõigil haigetel patsientidel tervislik elu taastada, ei võta ta tasu. Ainult väike tasu taimse ravimi saatmise kohta teile kõikjal maailmas. Ta ütles mulle ka, et ta ravis selliseid haigusi nagu Alzheimeri tõbi, voodimärgav ravi, skisofreenia, vähk, skolioos, põievähk, pärasoolevähk, rinnavähk, neeruvähk, leukeemia, kopsuvähk, nahavähk, emakavähk, eesnäärmevähk , Fibromüalgia, sündroomi fibrodüsplaasia, epilepsia Dupuytreni tõbi, diabeet, tsöliaakia, ataksia, artriit, amüotroofiline lateraalne skleroos, adrenokortikaalne kartsinoom. Astma, allergilised haigused. Hiv_ AIDS, herpes, põletikuline soolehaigus, KOK, diabeet, võtke temaga ühendust e-posti teel: drjamesherbalmix@gmail.com uskuge mind, te tunnistate kindlasti nagu mina.

    VastaKustuta