Viimased postitused

Pärnu linna loodustoodete pood: Mahe Mandala

Kirjutatud reede, juuli 03, 2015

Pärnu kesklinna südames asub De Lange kaubandushoone teisel korrusel naturaalsete toodete pood nimega
 MAHE MANDALA
Mahe Mandala avati 2013. aasta veebruaris ja selle poekese juhatajaks on meeldiv ja väga hästi toodetest-toimetest teadlik Marlen Kannike.

Mahe Mandala on loodustoodete pood, mis on varustatud toodetega kõigile neile inimestele, kes hoolivad oma tervisest ja soovivad tutvuda eriliste toodetega, mida suuremates poodides ei leidu.

Marlen ise nendib samuti, et tõusnud on inimeste teadlikus seoses ökotoodetega ning üha enam otsitakse just uusi tervislikemaid toitumisvariante. Seda on märgata igapäevaselt kuna järjest rohkem külastavad poodi just uued kliendid, kes on alles avastanud enda jaoks ökomaailma. 

MAHE MANDALA asub aadressil Pikk 11, Pärnu

E-post: marlen@mahemandala.com 

MAHE MANDALA on avatud:
E-R 10.00-18.00 ja L 10.00-16.00

https://www.facebook.com/MaheMandala?fref=ts
Facebookis asub ka sõpradele jälgimiseks leht siin:
MAHE MANDALA OÜ 

Pood on esmapilgul varustatud väga hoolikalt valitud toodetega. Poes on märgata teatud järgivat joont toodetes ning näha on, et toodete puhul ei ole midagi küsimärgi alla jäetud - tooted on valitud naturaalsust ja ökoloogilisust silmas pidades.

Kuna ma olen esmalt eestimaiste toodete fänn, siis jäid mulle silma põnevad tooted nt Signe Seepidelt, Nurme Seebilt ja ka Maarja ökokosmeetikalt.  



SIGNE SEEBID on Raplamaa pereettevõte, kes oma sõnutsi valib koostööpartnereid põhjalikult ja eelistatakse sarnaste väärtustega ettevõtteid. Signe Seebid on Mahe Mandala poes esindatud erinevate seepide ja kehakoorijate ning kehavõietega ning valikus on ka põnev lõhnakivi.





MAARJA ÖKOKOSMEETIKA (Ökokosmeetika OÜ) on Tartu ettevõte, mille toodete kohta leiab Interneti avarusest hulga häid sõnu - kiidetakse nii meistreid, tooteid kui tulemust, milleni nende ökotooted viivad. Mahe Mandalas leiab Maarja ökokosmeetikalt hulga käsitööseepe.
Minu silma jäi muidugi kohe - khkmm - õluseep! Lähemal vaatlusel selgubki, et seebis on kasutatud tumedat õlu, mis annab seebile erilise vahu! Ma loodan, et ükskord õnnestub minulgi seda erilist õluseepi proovida! :)
NURME SEEP on Harjumaa ettevõte, kelle toodetest on usutavasti pea kõik ökosõbrad kuulnud. Mahe Mandala pakub vahvaid käsitööseepe preilidele ja härradele.
Samas leiab ökohuviline seepe ka taimsete koostisosadega.... või...
veidike põnevamat ökoshampooni tahkes vormis.
Või saunasõber.. või tundliku nahaga loodusesõber.
Et tuua globaalsele ökosõbrale maailm koju kätte, pakub Mahe Mandala ökoseepe ka Inglismaalt.
 
   Isetegijaid ootab poes laialdane valik õlisid.
 
 
Näed Sa eeterlikel õlidel lõppu olevat? :)
Mõnusa avastusena müüakse poes mesilasvaha täitsa mõistliku suurusena isetegijaile kreemide, salvide, võiete, seepide koostisesse tegemiseks. 
Ökoõlid sissevõtmiseks, peale määrimiseks või isevalmistatavatesse toodetesse.
Poes oli muidugi suur valik kõigile midagi. Looduslikke teesid oli seal küll kõikidele, nii vürtsikatele naistele kui mehistele meestele. Kindlasti leiab looduse-lapski sealt endale midagi maitsvat joomiseks.


Marlen märgib, et proovitud on inimesi eelkõige teavitada, et nahk on suuresti kooskõlas meie üleüldise tervisega ning toitumisel on selles kõiges suur osa. Eriti palju on nahk korrast ära inimestel, kes ei talu gluteeni, seepärast on näiteks suur osa poes müügil olevatest toodetest gluteenivabad.

Kui aga seestpoolselt naturaalhoolitsuselt minna jälle väljaspoolsele hoolitsusele, siis Mahe Mandala müüb näiteks oma poes looduslikke valmiskreeme. 

Likan kreem (väike kollakasrohelises pakendis, oranz kiri) on mõeldud ekseemi, dermatiidi, psoriaasi ja pügraigi profülaktiliseks raviks. Kreem koosneb looduslikest ravimtaimedest ja ekstraktidest, pehmendab nahka, leevendab nahaärritust, vähendab põletikku ja löövet (eriti sobib lastele mähkmelööbe korral).

Oranzhis pakendis on Qillikang kreem, mida kasutatakse nahasügeluse, ekseemi, dermatiidi, sääsehammustuste ja allergia korral.

Suures rohelises pakendis on Yindi kreem, mis on mõeldud kasutamiseks psoriaasi korral, kuid sobib ka halvastiparanevate või krooniliste nahapõletike korral.

Juhataja Marlen sõnab ise, et tema lapsel on dermatiit tänu nendele kreemidele kadunud ja pole enam tagasi ka tulnud. Ka tagasiside on klientidelt väga positiivne.

 
Nagu kombeks, palusin Mahe Mandala Marlenil ka edastada blogi lugejaile mõni põnev retsept või idee, mida kasutada poes olevatest materjalidest.

Marlen Kannike edastab meie lugejaile ühe idee, milles kasutatakse neemi pulbrit.

Neem* (Azadirachta indica) on üks India ajurveeda taimi, mida tuntakse imerohuna kõigi haiguste vastu. Peamiselt kasutatakse seda juuste ja naha hoolduses ning soovitatakse bakterite ja seentega seostuvate probleemide korral.

Allolevatelt piltidelt on näha, millises pakendis neemi pulber (raw organic neem powder) on. Kasutasin ka ise antud ideed ja olemasoleva pulbriga sai tõesti väga hea näomaski, mis koheselt peale mahaloputamist andis märkava tulemuse. Näonahk oli säravam, rahustatud ja siledam. Põhjusel, et pulber on antibakteriaalne, teeb see kindlasti head ka neil päevil, kui sinna peaks mõni väike vistrik tulema!:)

* Neem võib olla abiks nahaprobleemide, ekseemide, seenhaiguse, psoriaasi ja akne puhul, mähkmeärrituse vastu, pigmendilaikudele. Koorib näolt surnud naharakud, puhastab poorid, noorendab. Teeb juuksed tugevaks, edendab juuksekasvu, aitab kõõma vastu. Annab hammastele sära, tugevdab igemeid. Pulbri puistamine potililledele väetab ja ennetab haiguste teket.

Tänan Marleni, et võimaldas Naturaalhoolitsuse blogil kajastada nii armast poekest. Poes on mõnusaks äraolemiseks diivan ja lauake, põlevad soolalambid. 

Kel huvi naturaalsete ja ökotoodete vastu, võib seda poodi kindlasti külastada. Sealt leiab mõndagi nii ökohuviline tooteostja kui isetegija, kes sooviks kodus meisterdada midagi mõnusat ja naturaalset just endale. 


 Marlen lisab omalt poolt samuti: Isetegijatest ökosõpru on suhtelistelt palju ning see on eriti noorte sees üha enam populaarsem. Paljud proovivad just ise valmistada kehahooldustooteid, nagu seepe või kehakoorijaid või ka toiduaineid nagu näiteks saia.


Lõpetuseks viimane pilt poeseinalt.
Ja see on ju tegelikult... nii tõsi! :) :)

"Ole oma soovides kindel, need võivad täituda!"


Järgmiste blogipostitusteni!

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari