Viimased postitused

Kassiliivaga näomask

Kirjutatud neljapäev, juuli 30, 2015

Minu uus avastus. Kassipissiliiv! 
Algselt kõlab ehk VAU, mismõttes?! Aga nimelt on kosmeetikahuvilised avastanud, et kassiliiv pole midagi muud kui bentoniit – vulkaaniline savi, millega saab teha näohooldust - SÜGAVPUHASTAVAT NÄOMASKI!

Bentoniit on tekkinud vulkaanidest pärineva püroklastilise materjali ümberkristalliseerumisel. Temas on leitud jälgi tervelt 70 erinevast mineraalist. Seda savi kasutatakse põhiliselt seespidiselt, aga ka välispidiselt.

Bantoniitsavil on mitmekesine mineraalide sisaldus. Sellel on negatiivsele elektrilistele osakestele tõmme positiivsete laetud osakeste poolt. Inimkehas on mitmed toksilised mürgid laetud positiivselt. 
 
Kosmeetikatööstus kasutab savi plastseid omadusi, lisades bentoniiti kreemidesse, mähistesse, maskidesse, vannikosmeetikasse ja nahakoorijatesse.


Nii, aga mida ma siis tegin? Otsisin üles oma kiisuliiva ja uurides Internetist ja pakilt leidsin: "Kassiliiva „Noriko“ valmistamisel ei kasutata mingeid keemilisi materjale ja seetõttu on toode naturaalne ja ohutu Teie kasvandikule. Sisaldus: naturaalne peenest bentoniidist." Selge, puhas bentoniit, ilma lisanditeta. Lähemalt saab minu kiisuliivast lugeda SIIT (link). :)

Mäletad seda lauset reklaamist: Seda kassid ostaksid? Noh, nüüd ostaksid naturaalsete iluprotseduuride huvilised ka kiisude kaupa. Ma nüüd ei tea, kuhu mu neljakäpaline nüüd pissile läheb, sest liiv on minu! :D  

Välispidise kasutamise esmased omadused on võime imada endasse liigset rasu, mustust ja toksiine, koorides samaaegselt nahka ja stimuleerides vereringet.

Nii. Nüüd aga asja juurde. Väidetakse, et pärast kassiliivamaski on nägu imepuhas ja beebipehme. Eriti kasulik olevat bentoniit rasusele nahale. Näomaskiks valida naturaalse lõhnavaba kassiliiva.  

1) Üheks protseduuriks läheb vaja kaks supilusikatäit bentoniiti. 

2) Kassiliiv segada sooja veega, et see oleks parajalt leige – soojus aitavat nahapoore avada ja lisada törts aaloeõli (või mõnda muud head õli näonahale), et moodustuks pasta taoline segu.

Kasutada tuleks mittemetallist anumat ja segamisvahendit, sest metalliga reageerimine võib savi head omadused rikkuda.

3) Kui mask valmis, määrida pintsli või sõrmeotsadega mask näonahale, vältimaks silmaümbruseid. Hoida nahal 20-30 minutit.

Bentoniitmask imab toksiinid ja raskemetallid endasse veel enne, kui need vereringesse jõuavad, ning kahjulikud ained väljuvad loomuliku ainevahetusprotsessi käigus. Samuti olevat saviseguga kasulik määrida ärritunud nahka, vistrikke, sääsepunne ja põletusi.

Nii. Maski peale määrimises keerulist ei olnud. Mida rohkem õli, seda kauem mask kuivab. Mina hoidsin näonahal u. 30 minutit. Seejärel, nagu savimaskile kohane, hakkas mask pragunema ja kuivama, kuni lõpuks kõik kuivanud, oli sai pesema minna. 

Mugavam on seda muidugi teostada dushi all. Savimaskiga on alati see nirisemise ja määrimise värk, et dushi all kindlasti cozy'm seda maha pesta. Niih.. pestud! 

Läksin siis peegli ette piiluma, kuidas siis on, sest puudutades oli näonahk tõesti tõeliselt pehme ja mõnus. Peeglist aga... vaatas vastu keegi, kes on Päikese käes liiga kaua olnud. Põsesarnad ja otsaesine ning nina punetasid õrnalt. 

Kiirel järellugemisel selgus, et see on normaalne ja  õhetus olevat loomulik reaktsioon – nahk olevat asunud end mürkidest puhastama. 

Mõne tunniga punetus alanes ja siis oli nägu kena, pehme ja klaar. Vastu mõnda peoõhtut seda üritust ette ehk ei võtaks, aga väga mõnusaks jättis naha ja järgmised paar päeva oli väga mõnus ja sile nahk.  

Proovige järgi ja kommentaarid igati oodatud! 

 
Kasutatud info: Iluguru & Wattbad & Õhtuleht & Doterra blog

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari