Viimased postitused

Valmista ise roosivesi

Kirjutatud neljapäev, juuli 30, 2015


Naised-naised! Õige aeg valmistada endale ise roosivesi! 

Roosiõite raviomadused on tuntud juba antiikaegadest. 


Roosivesi kui iidne nahaeliksiir sobib suurepäraselt laigulise ja tasakaalustamata naha rahustavaks hoolduseks. Roosivesi puhastab nahka, muutes selle värskeks, pehmeks ja säravaks. 

Roos kaunistab nahka ning seda võib kasutada värskendava toonikuna vananevale, kuivale ja tundlikule nahale. Roosivesi säilitab naha pH tasakaalu, stimuleerib naha uuenemisprotsessi ja rahustab aknest. Roosivee kasutamine muudab nahakoe ühtlasemaks ning elastsemaks.

Puhas roosivesi on tõenäoliselt kõige õrnem puhastus- ja toniseerimisvesi, mida leida on. Minu kokkupuuted roosiveega on alati olnud suurepärased. Kuna roosivee lõhn on juba nii hea!

Puhast roosivett peetakse sobivaks kõikide nahaseisundite puhul. Olenemata, kas sul on tundlik, kuiv, rasune, aknene või küps nahk. Roosiveel on toniseeriv, niisutav, rahustav ja elustav toime. 

Roosivee kodus valmistamiseks tuleb suure kuumusekindla klaaskaussi sisse asetada u. 8-10 roosinupu õielehed, millele valada peale paar tassitäit keevat vett. Kui soovid vähem roosivett, kasutad vastavalt ka vähem vett. Lihtsalt vaata, et roosi kroonlehed oleksid veega kaetud.

Kata kauss kaane või taldrikuga ja jäta jahtumiseni (või ka üleöö) seisma. Seejärel kurna vesi roosi õielehtedelt ära ja kalla klaaspudelikesse ning säilita külmikus. Soovitusena võiks kasutada oma aiast saadud roose, mida kindlasti eelnevalt hoolikalt pesta. Poes müüdavad roosid ei pruugi olla kasvatatud looduslikes tingimustes ega ka seetõttu lõhnata, ning ilmselt kasutatakse poerooside kasvatamisel mittenaturaalseid väetiseid, mürke jms.

Roosivesi säilib külmikus kuni 2 nädalat.


Roosivee kasutusalasid:

Nahahooldus - suurepärane vahend naha puhastusrutiini lõpetuseks; puhastab, niisutab ja toniseerib, sobib kõigile nahatüüpidele. Leota vatipadi roosivees ning värskenda sellega oma nägu ja kaela. Pihusta roosivett kogu kehale koheseks niisutamiseks ja värskendamiseks. Noorendab tuhmi nahka ja rahustab pärast pikaajaliselt päikese käes viibimist.

Juuksehooldus – kasuta juuste pehmendamiseks ja niisutamiseks ning neile roosi õrna aroomi andmiseks. Annab olulisi toitaineid juustele ning igapäevasel kasutamisel parandab oluliselt juuste sära ja loomulikku läiget.

Aroomiteraapia – värske aroom tõstab meeleolu ning harmoniseerib vaimu. On toniseeriva ja taastava efektiga ning parandab romantikat. Lisa vannivette stressi leevendamiseks või pihusta õhku, voodilinadele ja riietele.  Sobib tundlikele inimestele, rasedatele ja lastele.

Roosivett kasutati muistel ajal ka kerge valuvaigisti ja antidepressandina. Räägitakse, et roosivesi oli Cleopatra, Nefertiti, Aphrodite üks lemmikumaid kosmeetilisi vahendeid. Ka annab roosilõhn inimesele elujõudu, parandab emosionaalset tausta. 

Fotod:  Julia
Kasutatud allikad: Buduaar ja  Siluett

Aitäh lugemast! :) 

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari