Viimased postitused

Näohooldus - üldiselt

Kirjutatud kolmapäev, märts 14, 2012

Isetehtud näohooldusvahendid on inim- ja loodussõbralikud, sest seal puuduvad tehislikud ained, nagu säilitajad, värviandjad, lõhnaained jms. Oluline on siiski aga meeles pidada ka alljärgnevaid punkte, mille olen välja toonud, seda siis nii oma kogemustest kui ka kasulikud mõtted, mida tuleks ja peaks silmas pidama.

Näo, kaela ja dekolteepiirkonna eest korralikuks hoolitsemiseks tuleb teha õigeid otsuseid ja valida õiged tooted. Näopuhastusvahendid on mõeldud pooridest eemaldama mustust ja jääke, mis sinna päeva jooksul kogunead. kreemjad ja õlil põhinevad vahendid on jumestuse eemaldamiseks tõhusamad kui vahutavad, jahvatatud või savil põhinevad tooted. kreemjaid ja õlil põhinevaid vahendeid kasutatakse tihtipeale esmase meigieemaldina, mille järel puhastatakse nägu teist korda sama ainega või vahtava vedeliku, maheda seebi, savil põhineva vahendi või seebitu pulbristatud vahendiga. Kõik need vahendid on õrnad, toitvad ja puhastavad nahka väga põhjalikult.

Isetehtud toodete puhul on kindlasti oluline alati teatud turvanõuded. Seega, kui sul on allergiaid, on enne segu valmistamist soovitav proovida retseptides kasutatavaid ravimtaimi enda peal väheses koguses. Selle tegemiseks vii läbi paikne test.

1) Taimede kasutamisel retseptides. Võta pool teelusikatäit vastavat taime ja veidi keeva vett ning tee pasta. kassa pasta puhastatud nahale oma küünarnuki siseküljel. Kata nahk plaastriga ning hoia seal 12-24 tundi.

2) Eeterlike õlide kasutamisel retseptides. Kui kardad allergilist reaktsiooni mõnest eeterlikust õlist, lahjenda 1-2 tilka seda õli mõne tavalise taimeõliga (nt oliiviõli), niisuta vatitupsu seguga ja kanna segu samale kohale ja jäta sinna samuti 12-24 tundi.

Kui tekib lööve või punetus, ära seda koostisosa või sellega seotud retsepte kasuta.

Kui töö käigus satub mõni segu või lahus sulle silma, loputa silma viivitamatult ja korduvalt. Kui juhtub, et sulle satub silma eeterlikku õli, siis eeterliku õliga seotud õnnetuste korral kasuta lõhnastamata rasvase õli, näiteks mandli-, oliivi- või tavalist toiduõli; muul juhul vett või külma piima. Kui ärritus üle ei lähe, võta ühendust arstiga.


Kasutatud kirjandus: Tourles, S. 2011. Looduslik kehahooldus.

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari