Viimased postitused

Kooriv limonaadine kätehooldus

Kirjutatud esmaspäev, august 20, 2012

Käte naha kõige pealmist kihti nimetatakse stratum corneum'iks, mis koosneb surnud ja karmistunud rakkudest. Epidermis ehk marrask-nahk on isetaastuv ja uuenev nahakiht, mis asub otse stratum corneumi all. Epidermis koosneb soomusetaolistest rakkudest, mis moodustuvad vahataolistest, veekindlast proteiinist, mida nimetatakse keratiiniks.

Et hooldada epidermist, on tarvis vabaneda surnud naharakkudest, mis asuvad meie käte kõige pindmisel kihil.

C-vitamiin on käehoolduseks vajalik, sest see aitab stimuleerida naharakke, et need toodaksid uusi rakke. Heaks C-vitamiiniallikaks on tsitrusviljad.

Oma tänase kätehoolduse teen suhkru ja tsitrusvilja segust. Suhkur toimib ideaalse kätekoorjana ning tsitrusvilja mahl ergutab naharakke.
  • 1 spl suhkurut (15 ml)
  • värske tsitruse mahl (sidrun, laim)
Kallata umbes 1 spl granuleeritud suhkrut peopesale ning pigistage värskest sidrunist või laimist piisav kogus mahla, et moodustuks pasta. Valminud pastaga tuleks käsi hõõruda ringjate liigutustega, misjärel on tunda alguses terade hõõrdumist. Tuleb jätkata hõõrumist, kuni kätesoojus sulatab suhkru ja muudab selle karameljaks glasuuriks. Glasuuriga tuleks töödelda igat sõrme eraldi ning ka käeselga. Glasuur jätta umbes 5 minutiks kätele, misjärel loputada see sooja veega maha ning kuivatada käed paberrätikuga.

Lõpuetapi niisutuseks soovitan hõõruda kätele sheavõid või kakaovõid.
Koorivat segu kasutada kas vastavalt vajadusele -  segu ei kahjusta nahka, vaid toidab ja hooldab epidermist.

Head kätehoolitsust!

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari