Viimased postitused

Ripsmehooldus riitsinusõliga

Kirjutatud teisipäev, aprill 09, 2013

Kastoorõli ehk riitsinusõli on külmpressmeetodil riitsinuse seemnetest saadud kollakas kuivamatu õli. See õli on väga mitmekülgne ning omab laialdaselt erinevaid kasutusvõimalusi.
Tuleb tähele panna, et kastoorõli on kahte sorti. Üks on kasutamiseks seespidiselt ehk kõhulahtistina, teine on kosmeetiline, mida saab kasutada ripsmete, juuste, keha hoolduseks. Antud juhul on vajalik teine variant.
  • Riitsinusõli välispidiseks kasutamiseks
Riitsinusõli on apteegis saadaval 30 ml pudelis, kuid seda saab osta ka looduskosmeetika poodidest ning e-kaubamajadest internetis.

Riitsinusõli kasutamiseks ripsmehooldusvahendina, tuleb seda vähemalt korra päevas määrida ripsmetele, et see mõjuks tugevdavalt olemasolevatele karvakestele ja natuke laugudele, et see annaks elujõudu uutele tulevatele ripsmetele. 

Kõigepealt tuleb käed korralikult ära pesta, misjärel tilgutada nimetissõrmele või vatitikule natuke õli ja määrida seda laugudele ja pikendada kuni ripsme otsteni. Teine valik on kasutada ripsmetele panekuks mõnda puhastatud ripsmeharja. Vältida sattumist silma ja limaskestadele - võib tekitada ebamugavustunnet ja kihelust. Seejärel sõrmega õrnalt masseerides lauge, vii õli ka silmaalustele - suurepärane ja tõhus meetod silmaaluste ja -ümbruse naha niisutamiseks. Pideva kasutamise järel olen märganud silmaümbruse grimmassikortsukeste vähenemist ja uute tekke peatumist.

Kasutades riitsinusõli hooldust regulaarselt, annab see jõudu ripsmetele, mis saavutavad oma kasvus elujõulisuse ning saavad kasvada pikemaks. Siiski peaks hooldusprotseduur olema pikemajalisem. 

Arvestades, et ühe ripsme eluiga on u. 3 kuud, siis võiks minimaalse protseduuri pikkuseks arvestada 2 kuud, et oleks näha ilminguid. Et aga tulemus kestaks ja edaspidigi oleksid ripsmed elujõulisemad ja silmaümbrus elastsem, jätka riitsinusõli kasutamist korra päevas. Kui jätad mõned korrad vahele, ei juhtu sellest katastroofilist muret - aga nädalas 3-4 korda hooldada ripsmeid kasvõi enne magamaminekut, annab kindlasti hea toonuse nii ripsmetele kui nahale.

Kui oled riitsinusõli masseerinud ripsmetesse ja laugudele, siis võid ülejäägid õrnalt tupsutada ära salvrätikuga. Siiski imendub õli ise mõnekümne minuti jooksul naha sisse ja õlist läiget nahale näha ei jää.

Kasutan riitsinusõli ripsmehooldusel ja silmaümbruse niisutamiseks regulaarselt. Vahel kasutan ka hommikuti, ning lasen imenduda mõnda aega, ning kannan vajaliku make-up'i näole raskusteta. Isegi ripsmeduss jääb loomulikumalt ripsmetele ega kisu tükki või jää paksu kihina.

Riitsinusõli võid osta apteekidest (30 ml) kui ka suurema koguse (100-150 ml) ostmiseks Internetist:
Looduskosmeetika
Rohe Group OÜ

Fakte:
* ...Riitsinusõli (kastoorõli) on oma ravivate omaduste poolest au sees peetud juba tuhandeid aastaid. Väga unikaalne toode ning on peaaegu 90% ritsinoolhape - selline kõrge kontsentratsioon on ebatavaline. Oma küllastumata rasvhapete sisalduse tõttu on riitsinusõli tähelepanuväärsete nahka hooldavate omadustega.
* ...Riitsinusõli võib kasutada tundlikul nahal rahustava näopuhastajana kui ka noorendava juukseravina karvakasvu kiirendamiseks ja kiharatele läike andmiseks. Ristinoolhape on olnud edukas seenhaiguste, nahapõletiku, marrastuste, akne ja kroonilise sügeluse korral. Aitab eemaldada pindusid.

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari