Viimased postitused

Õllene juuksehooldus

Kirjutatud kolmapäev, juuni 26, 2013

Mäletan, kui ema rääkis, et oma noorusajal tegi ta lokke õllega, kuidas juuksed läikisid ja lokid püsisid imehästi. Väikese tüdrukuna ema juttu huviga kuulates ei osanud ma arvatagi, et õllel on veel teinegi hea omadus, mida tasuks tähele panna.

Nimelt on õlles ained, mis toidavad ja rahustavad juukseid, nagu B2-vitamiin, valgud ja suhkur. Seega, kui tunnen, et juuksed vajaksid midagi lisaks, siis korra üle 3-4 pesu teen õlleloputust, mis muudab juuksed tugevamaks. Siiski ei soovita õlleloputust teha tihti, sest õlles olev suhkur jätab juuksed jäigemaks tavapärasest, mis võib olla harjumatu.

Õlu kõige põhilised koostisosad - linnas ja humala - on täis ka valke, mis tugevdavad juuste soomuskihti. Kutiikul ehk soomuskiht on juuksekarva välimine kiht, mis koosneb üksteise peal asuvatest soomustest. Selle kihi peamine ülesanne on kaitsta juukseid. Kutiikuli sulgemine suurendab läiget ja juuksesäsi on kaitstud väliskeskkonna kahjustuste eest.

Millist õllet valida? Õlu ei peaks olema kallis või suure alkoholisisaldusega, oluline on õlles olevad ained. Arvatavasti on võlujõud humalas, odras ja linases, mis sisaldavad ohtrasti suhkrut ja valku. Ise valisin poest Walteri õlu, mis on müüdavatest õlledest kõige soodsam ja alkoholi protsent pole ka kõrge.
  • 0,5 l õllet
Enne pesema hakkamist, soovitan õlle võtta külmkapist välja ja jätta lahtuma, kuni on saavutanud toatemperatuuri. Pärast šampooni ja palsami kasutamist kandke õlu juustele, ärge loputage. Õllelõhn kaob juuste kuivades.

Ise olen pannud õlle kaussi ja viimane etapp peapesust ehk loputuse teen peadpidi kausis. Loputan ainult juukseid, õllet peanahale ei pane. Õlle mõjust peanahale on erinevaid ja vastakaid arvamusi, seega eelistan peanaha hoolduseks pigem muid vahendeid.

Juukseid kuivatage ja kujundage soeng, nagu tavaliselt. Õlle omadustest saate aimu kui olete kasutanud mõned korrad, siis oskate võrrelda.

Fakte:
* ...Taimsed juukseloputusvedelikud on olemuselt hooldavad ja mitmetoimelised. Kui neid kasutada pärast shampooniga pesemist, siis sulgevad need kutiikuli, muudavad juuksed iseäranis siledaks ja läikivaks, tuntavalt paksemaks ja kergemini hooldatavaks. Juukseloputusvedelikud võivad ka peanahka ravida. Olenevalt valitud koostisainest võivad need muuta juuksed kergemini kammitavaks, taastada tasakaalustatud happesusega pH, eemaldada seebijäägid ja parandada värvitooni. (Tamm, K. (2006). Loomulikult Terved Juuksed. Kirjastus: ERSEN, lk 147)
* ...Kui eelistate õllele shampanjat, siis teadke, et sellel on samasugune kohevust andev efekt.
*...On mainitud, et õlle muudab peanaha kuivaks ja võib tekitada kõõma. Seega peaks igaüks ise vaatama, kuidas õlle loputus peanahale sobib.
* juuste ehitusest saab lugeda siit: http://juuksur.innove.ee/chapter2/8.php
* Õllesele loputusele või juurde lisada ka kummeliteed, mis muudab juuksed veelgi pehmemaks. panna tähele: kummeli tee võib ajapikku kasutades juuksetooni heledamaks muuta.

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari