Viimased postitused

Lavendli ja roosiga õrn puhastusvahend

Kirjutatud teisipäev, juuni 24, 2014

Täna postitan ühe idee, mis on mõeldud eelkõige neile, kes soovivad õrnalt oma nägu puhastada (sobib nii meestele kui naistele). 

Seda saab kasutada nii näomaski kui ka õrna näokoorijana.

VAJA LÄHEB:
- 1/2 klaasi valget savi (peenjahvatatud)
- 1/3 klaasitäit jahvatatud kaerahelbeid (või kaerajahu)
- 1 spl lavendi jahvatatud õienuppe
- 1 spl roosi jahvatatud õielehti
- 5 tilka lavendli jahvatatud eeterlikku õli
- 2 tilka lõhnava pellargooni eeterlikku õli

Soovitatav: kõigile nahatüüpidele
Kasutus: Igapäevane
Valmistusaeg: 10-15 min.
Töövahendid: klaaspurk
Kogus: umbes 1 klaasitäis

Pane kõik koostisosad klaaspurki (väljaarvatud eeterlikud õlid). Raputa purgi sisu hästi läbi, seejärel lisa tilkhaaval eeterlikud õlid. Sulge purk ja raputa veel. Jäta tehtud segu sinna samasse purki või vala endavalitud säilitusanumasse.

Valmistatud puhastusvahendit võib hoida toatemperatuuril, kuid maksimaalne mõju ja värskus kestab umbes aasta, kui seda hoida kuivas ja jahedas.

PUHASTUSVAHENDI SEGAMINE KASUTAMISEKS: Pane 2 tl segu väikesesse kaussi (või peopessa), lisa 2 tl vett, piima või koort. Sega, kuni segu muutub paksemaks pastaks. Lase pastal 1-2 minutit pakseneda.

KASUTAMISNÕUANDED: Masseeri kogu segu 1-2 minuti vältel ringjate liigutustega pehme lapi, puhastuspadja või sõrmede abil näole, kaelale ja dekolteepiirkonda (väldi silmade piirkonda) ja seejärel loputa segu maha. 


Faktid:
* Traditsiooniliselt on pelargoon ka hormoone tasakaalustav õli ning sobib hästi PMT ja tujukuse korral. Pelargoon soodustab äravoolu lümfisõlmedes, kiirendades naha mikrotsirkultasiooni. Sobib veganitele.
Seguneb hästi lavendli, viiruki ja kummeliga.
* Põletikuvastase, värskendava ja desinfitseeriva toimega. Sobiv kasutada mitmete nahaprobleemide korral nagu haavad ja ärritused.

Kasutatud allikad:
Informatsioon õlide kohta ja õlid võimalik leida: ROHEGROUP
Idee leitud raamatust: Tourles, S. 2011. Looduslik kehahooldus.


Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari