Viimased postitused

Kohvipaks & kehakoorimine

Kirjutatud kolmapäev, november 03, 2010


Täna kirjutan kehahooldusest, mis on juba väga populaarseks ja tuntuks saanud ehk idee, kuidas valmistada endale mõnus ja aromaatne kehakoorija väga lihtsalt.



VAJA LÄHEB:

3 spl jahvatatud masinakohvi 
- 200 ml keeva vett
- 1 spl mett
- 1/4 laimi 
- 3 spl suhkrut
Kohvi lusikatäied panin 200 ml tassi, keev vesi peale, lasin seista mõni minut ja tekkinud kohvivee kallasin ära. Alles jäi kohvipaks, mis sobis naturaalseks kehahoolitsuseks suurepäraselt. Mmm, mõnus aroom! Juurde lisasin 3 tl valget rafineerimata suhkrut. 

Tavaliselt kasutatakse koha koorijana ehk kohvipuru ja suhkrut eraldi, kuid oma retseptis panin nad kokku, mis andsid nii suuremateralisi kui väiksemateralisi osakesi kehakoorimiseks. 

Et koorija liiga kuivaks ei teeks nahka, lisasin juurde 1 kuhjaga supilusikatäie vedelat mett, mis mõnusalt pehmendab nahka ja hiljem jätab peale pesu naha siledana. Samuti lisasin juurde 1/4 laimist pigistatud mahla, mis on oma olemuselt desinfitseeriva toimega ning annab ka kehakoorimismassile hea lõhna. Kui su kehale võib tekkida tsitruseliste viljade kasutamisel allergilisi reaktsioone, jäta laimimahl lisamata.

Olemasolevad koostisosad sega ühes anumas kokku (kasvõi selles samas tassis, milles kohvi tegid), mine dushi alla, pese end tavapäraselt seebi või dushigeeliga ja seejärel koori keha üleni masseerides koorijat ringjate liigutustega kehale ja jäägid loputa korralikult sooja veega maha.

Kui mett ei ole hetkel, võib selle asendada paari lusika endale meeldiva kerge õliga (nt oliiviõli, kookoseõli, magusa mandli õli), mis samuti pehmendab.

Fakte:

Räägitakse, et
* …kohv “toonib” nahka natukene- ehk teeb tõmmumaks, mis on ka jume muutmine kehal. Endal seda ei märganud otseselt, seega ei saa seda kindlalt väita.
* …Suhkruga võib ka nägu koorida.
* …Kohvipaksuga koorimine pinguldab nahka.
Soovitan koorida vastavalt oma naha tundlikkusele 1-2 korda nädalas. Surnud naharakkude mahakoorimine võimaldab hilisematel niisutajatel paremini keharakkudeni pääseda.

Mõnusat kehahooldust!  

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari