Viimased postitused

Juukseravi sheavõiga

Kirjutatud kolmapäev, november 10, 2010

Hei!

Tänane päev soosib uut retsepti kirjutama. Õues sajab ja tuul tõmbab ning natuke ehk jahegi, kui kapuutsi ninani kinni ei tõmba. 

Koeraga tiir jalutatud, ja olen kindel, et mu juuksed ei rõõmusta hetkel selliste ilmastikuolude üle.

Täna on sobiv päev üheks juuksekuuriks sheavõiga.

Sheavõi on kreemjat värvi või, mis valmistatakse sheapähklipuu viljadest. Sheapuud kasvavad kesk- ja lääne-Aafrika savannides ning need ei ole inimese istutatud, vaid kasvavad metsikult.

Vaja läheb:
  • 50 gr sheavõid
Tänane retsept on sheavõist juusteraviks. Juuksed vajavad regulaarset hooldust, et säilitada kaitse just selliste kahjustavate ilmastikutingimuste vastu, nagu on täna. Sheavõi on suurepärane juuksehooldusvahend, kuna selle tekstuur on mõnus kreemjas ning juustesse panekul, ei tilgu nagu ehk mõni kergem (baas)õli (nt oliiviõli, kookoseõli).

Kuna sheavõi sulab umbes 30-33 C juures, siis on tarvis teda juustesse panekuks soojendada. Vali umbes 40-50gr sheavõid, ning lisa kogus anumasse. Pane anum pliidile ja juba õrna kuumuse juures on näha, kuidas sheavõi muutub vedelaks õlitaoliseks vedelikuks. Juustesse panekuks kasuta selleks pintslit (pintsel omal vabal valikul – juuksuripintsel, köögipintsel vms).

Kui või on sulanud, võta anum pliidilt ning asetades kätt lähedale, veendu et õli pole liiga kuum juustesse või peanahale panemiseks. Tavaliselt kontrollin mina seda pintsliga, asetades pintsli otsaga võidesse ning seejärel pintsliga puudutan sõrmi. Kui temperatuur on sobilik, kanna kogu õlimass juustesse, juurtest otsteni. Kellel on pikemad juuksed, võib vajada rohkem sheavõid, aga seda võib juba ise juurde lisada kui puudu jääb.

Sheavõi tahkub umbes mõnekümne minutiga, seega on parem kui hoiad sheavõid pikema aja juustes või asetades rätiku juustesse. Kõige parema mõju saavutad, kui hoiad sheavõid juustes mõned tunnid. Arvan, et hea hoolduse puhul võiksid seda hoida kuni üleöö ja hommikul juuksed ära pesta. Selleks on tarvis muidugi valida padi, mille võid "ohverdada" juuksehoolduse raviks, sest kuigi sheavõi on juustes natuke tahkunud, teeb ta siiski õliseks kokkupuutuvaid riideid või teisigi tekstiile.

Sheavõi tuleks maha pesta soojema veega, et kõik võijäägid eemaldada pesuga. Hea oleks 2 korda juukseid šampooniga pesta ühe pesemise ajal ning kui siiski jäävadki mingidki jäägid juustesse, on need vaid kaitseks ning ei kahjusta juukseid. Järgmise pesuga peaksid juuksed täielikult puhtaks saama.

Kui juuksed pestud, on juuksed pehmemad, kammitavamad ning sheavõi head omadused on juustes, muutes nad elastsemaks ja vastupidavamaks. Peanahale sheavõi määrimine soodustab juuksekasvu ning peanaha loomulikku kaitsekihi hooldust.

Sheavõi on ka hea kehaniisutaja, sisaldades vitamiine A, E ja F ning rasvhappeid, mida on vaja, et säilitada naha niiskus ja elastsus. Samuti on sheavõil nii põletiku- kui antibakteriaalsed omadused. Peale kehale määrimist, jäävad tavaliselt käed natuke sheavõiga kokku. Ülejääke ei ole aga mõtekas maha pesta, niisiis libistan käed läbi juusteotste andes juusteotstele lisakaitset kaitsva maski näol. 

Juuksed ei jää rasvased ega kokkukleepuvad, kui valida kogus, mis on mõistlik. Kuna pesen pead 1-2 korda nädalas, lisan ka juukseotstele natuke sheavõid järgmised päevad. See annab mulle kindlustunde, et juuksed on kaitstud külma vihma, kuivatava tuule ja/või päikese eest.

Fakte:
* …on leitud, et sheavõi peanahale määrides, jäävad juuksed kinni.

Sheavõid saab osta interneti teel:
Kindlasti tuleb valida rafineerimata sheavõi, milles on säilinud kõik vajalikud omadused ja vitamiinid!

Head juuksehooldust!

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari