Viimased postitused

Oliiviõlimask juustele

Kirjutatud kolmapäev, november 03, 2010


Ilmselt on juuksed iga naise ehe – nii ka minul. Lapseootamise ajal kipuvad juuksed aga peale igat pesu väga kuivad olevat, mis ei ole üldse meeldiv tunne. Seega otsustasin täna blogida oliiviõlimaskist juustele.

Olen enda juustesse kasutanud maskina erinevaid vahendeid, kuid üks lemmikutest on kindlasti külmpressitud oliivõli.

- 100 gr oliiviõli
- 1/2 sidruni mahl
- 4-6 tl mett

Retsept koosneb kahest osast, kusjuures, esimese osa võib ka ära jätta ja kohe teise etapi juurde asuda, kui sa arvad et sidrun sulle ei sobi. Sidrun on hea peanaha ergutaja ja vereringe stimuleerija, mistõttu selle head omadused avaldavad soodsas juuksekasvus ja juuste kinnijäämises. Esimene retsepti osa on mõeldud peanaha stimuleerimiseks, teine osa juuste raviks.

Lisaks retseptile on vajalikud pintsel (sobivad maalripintsel, toidupintsel, juustevärvimise pintsel – kuid ise eelistan pehmete harjastega maalripintslit, mis on tiheda ja hoidva struktuuriga, millega on mõnus pehmeid juukseid maskitada) ja muidugi anum, kuhu maski segad.

Võta nõu, milles on sul võimalik õli soojaks teha. Vala silma järgi retseptis antud pool õli kogusest (ca 50 gr) ja lase soojaks kas mikrolaine ahjus või pliidil kasutades potti või lastes saunalaval soojaks minna. Sooja õli on mugavam juustesse ja peanahale määrida kui külma – see on vedelam. Ole ettevaatlik, et liiga kaua ei lase potti pliidil olla. Õli ei hakka keema nagu vesi (mullitama), seetõttu ei pruugi sa tegelikult aru saada, kui õli on soe. Kui sa tunned juba käega et õli õhkab soojust, siis piisab. Võta pott pliidilt ja kas vala õli uude anumasse või kasuta olemasolevat potikest edasiseks protseduuriks. Edasi pigista potti 1/2 sidruni mahl ja sega pintsliga nii õli kui mahl ühtlaselt ära. Kuna koostised ja füüsilised omadused on erinevad kahel ainel (oliiviõli vs sidruni mahl), siis nad väga hästi ei segune – aga anname endast parima!

Võta pintsel ja määri segu peanahale. Proovi enne käe peal järele, et segu poleks liiga kuum! Kuna sidrun on küll õrnalt kuivatava toimega, siis õli on sealjuures niisutav. Ära määri segu juustepikkusele, vaid proovi jõuda peanahale võimalikult lähedale ja vajadusel kasuta sõrmi või kammi et juukseid lahku ajada. Kuna õli on soe, siis tal on kombeks mööda kaela allapoole niriseda, niiet kanna riideid, millest sul kahju pole, kui neile plekid jäävad (siiski tulevad õliplekid peale pesu välja, aga sidrunimahla toimet pole tumedamal riidel ise testinud).

Kui kogu segu on peas, võta sama anum ja vala sinna ülejäänud õli, või niipalju kui vaja, vastavalt oma juuksepikkusele. Seda pead ise hindama, sest juuksed on erineva pikkuse ja tihedusega, mistõttu õli koguse määramine konkreetselt on raskendatud.

Samamoodi, lase õli soojaks, lisa mett vastavalt õlikogusele (mida rohkem õli, seda enam lisa mett) ning võta segu pliidilt ja lase natuke aega jahtuda. Tehtud segu lisa täispikkuses juustele. Mesi pehmendab hästi juukseid, ning koos oliivõliga on tulemus mõnusalt pehmendav.

Tehtud segu hoia peas u. 2-3h, parim kui oled saunas ja paned rätiku pähe. Siis imenduvad toimeained kergemini juustesse. Kui aga sauna minemise võimalust pole, siis las olla segu juustes kindlasti 2 kuni 3 tundi.

Ise olen tehtud segu hoidnud peas testimise mõttes maksimaalselt 3 päeva! :D See tähendab, et valin padja, mida võin õliseks teha, ning kui plaanipäraseid väljaminemisi ees ei ole. Tulemus oli igatahes ülimõnus! Nii pehmed juuksed!

Maha pesemiseks tuleb pead šampooniga pesta vähemalt 2 korda, et kõik õlijäägid tuleksid korralikult maha. Kasuta soojemat vett, siis tuleb õli juuste küljest paremini lahti. Kui isegi mingid õlijäägid jäävad juustesse, ei tee see kahju, vaid kaitseb ka pestud juukseid väliste mõjurite eest, nagu tuul, tolm, temperatuurimuutused. Järgmise pesuga peaks juuksed täielikult puhtaks saama.

Fakte:
* Sidrunimahl võib peas natuke aega kipitada. Peanahal võib olla mikrohaavakesi, kus sidrunimahla happelisust on tunda. Siiski sügelus või kipitus möödub peagi. Kui oled allergiline tsitruselisele, ära lisa seda õlile ja kasuta retsepti teist etappi nii peanaha kui ka juuste niisutamiseks.
* Valides rafineerimata tumerohelise oliiviõli, võib see heledaid juukseid toonida kollakamaks või anda tumedamat varjundit. Proovi oma juustel ja hinda sobivust vastavalt. :)

Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari