Viimased postitused

Linajahujook

Kirjutatud neljapäev, aprill 23, 2015

MAAMESS 2015 on küll läbi, aga emotsioonid on siiani veel värsked ja värskena aitab hoida ka mu uus lemmik avastus – LINAJAHU! :)
 
Arstid ja toitumisteadlased soovitavad iga päev tarbida 30–40 g linaseemne-saadusi. Linajahu on saadud lina- seemnekoogi jahvatamisel. 

Linajahu korrastab inimese organismis seedekulgla tegevust ja kolesterooli taset veres.

Maitse ja lõhn. Kuigi müüja ütles, et ta on oma algselt olemuselt (ilma jogurtisse või mahla lisatuna) maitsetu ja lõhnatu, tunnen mina värskete linaseemnete maitset ja lõhna väga hästi.

Tarbimiseks annan paar retsepti, mis järgi proovitud ja mis innustavad veelgi nimetatud tervisetoodet maiustama.

LINAJOOK
Klaasi mahla või jogurti kohta lisada 2-3 tl linajahu. Segada ja tarvitada pool tundi enne sööki. Eriti hea hommikul – äratab seedimise ja aktiveerib immuunsust.

LINAJAHUVAHT
5 dl maitsestatud jogurtit, 2 dl vahukoort, 2 spl linajahu, maitse järgi vaniljesuhkrut.
Linajahu segada jogurtiga. Vahukoor vahustada ja lisada vaniljesuhkur – lõpuks omavahel segada kokku.

Kaunistada värskete või külmutatud marjadega. Serveerida koheselt. Allolevalt ka pilt tehtud – maitse on mõnus ja õhuline, läbi kõrre tarbimine sõltub millist jogurtit kasutada ja kaua linajahul paisuda lasta :) Pildistamise järgselt tuli vaht siiski lusikaga ära süüa. :D

LINAKEEDIS
2 klaasi vee kohta 4-5 tl linajahu – keedetakse nõrgal tulel u. 10 min. Peale jahutamist võib kasutada seedekulgla korrastamiseks 2-3 korda päevas, pool tundi enne söömist.

Linajahu müüvad:
Apteegid
Selverid
Loodusvara OÜ
Prisma E-pood
Loodustoode OÜ (Hulgimüük)

Linajahu on toodetud Eestis.


Sulle võiks meeldida lugeda ka:

0 kommentaari